Spaghetti met rucola en kamschelpen

Foto Cathy Van de Moortele
Kamschelpen zitten hier standaard in mijn diepvriezer. Het zijn kleine sint-jacobsvruchtjes en heel handig om in pasta te verwerken of er een chowder van te maken. Doordat ze zo klein zijn, kan je ze snel ontdooien en zit je zo aan tafel.

Wat hebben we nodig:
  • 120 gr spaghetti
  • vetstof
  • 100 gr kamschelpen, ontdooid
  • 1 tomaat, ontpit en in reepjes gesneden
  • een grote handvol rucola
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de spaghetti gaar in ruim, gezouten water.
  • Laat wat vetstof smelten in een antikleefpan en bak de kamschelpen mooi krokant aan beide kanten.
  • Voeg de tomatenreepjes, rucola en gare spaghetti toe.
  • Schud de pan op, kruid met peper en zout en dien op.
TIP:

Je kan dit uiteraard ook doen met grote coquilles.

Reacties