Steak tagliata

Foto Lana Joos
Ik ben niet de grootste vleeseter, maar een malse filet pûr smaakt toch wel. Mooi toegeschroeid en nog rood van binnen.. zo eet ik hem het liefst. Er hoeven voor mij geen frieten bij. Deze filet pûr doet het prima met rucola en Parmezaanse kaas. Vergeet de dressing niet!

Wat hebben we nodig:
  • boerenboter
  • olie
  • 1 filet pûr, op kamertemperatuur
  • peper en zout
  • rozemarijn 
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • zeste van 1/2 citroen
  • sap van 1/2 citroen
  • rucola
  • Parmezaanse kaas, in krullen geschaafd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat boter en een scheutje olie smelten in een hete pan.
  • Kruid het vlees met peper en zout.
  • Bak het vlees 6 min aan de ene kant. Draai het vlees dan pas om en laat het nog 3 min verder bakken.
  • Haal het vlees uit de pan en hou het warm op een bord onder aluminium folie.
  • Giet het braadvet weg uit de pan, maar laat de aanbaksels erin. 
  • Giet wat extra olie in de pan en voeg de rozemarijn, look, citroenzeste en citroensap toe. 
  • Beleg je bord met rucola.
  • Snij het vlees in plakjes.
  • Giet de warme dressing door een metalen zeef over het vlees.
  • Werk af met Parmezaanse krullen.
TIP:

Je kan nog wat rustiek brood met echte boter bij deze salade serveren.

Reacties