Steak tagliata
![]() |
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- boerenboter
- olie
- 1 filet pûr, op kamertemperatuur
- peper en zout
- rozemarijn
- 1 teen look, gepeld en geperst
- zeste van 1/2 citroen
- sap van 1/2 citroen
- rucola
- Parmezaanse kaas, in krullen geschaafd
- Laat wat boter en een scheutje olie smelten in een hete pan.
- Kruid het vlees met peper en zout.
- Bak het vlees 6 min aan de ene kant. Draai het vlees dan pas om en laat het nog 3 min verder bakken.
- Haal het vlees uit de pan en hou het warm op een bord onder aluminium folie.
- Giet het braadvet weg uit de pan, maar laat de aanbaksels erin.
- Giet wat extra olie in de pan en voeg de rozemarijn, look, citroenzeste en citroensap toe.
- Beleg je bord met rucola.
- Snij het vlees in plakjes.
- Giet de warme dressing door een metalen zeef over het vlees.
- Werk af met Parmezaanse krullen.
Je kan nog wat rustiek brood met echte boter bij deze salade serveren.
Reacties