Schotse pannenkoekjes
![]() |
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 220 gr zelfrijzende bloem
- 1.5 eetlepel kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- snuifje zout
- 1 ei
- 200 ml melk
- vetstof
- Doe de bloem in een kom. Meng met de suiker, vanillesuiker en het zout.
- Voeg het ei en de helft van de melk toe. Mix goed.
- Voeg de rest van de melk geleidelijk aan toe en mix kort.
- Bak 8 dikke pannenkoekjes in een lichtjes ingevette pan op een matig vuur. Laat ze niet te donker worden.
- Draai de pannenkoekjes om en bak ook de andere kant lichtgekleurd.
Lekker met ahornsiroop, honing, opgeklopte slagroom, ...
Vet de pan voor elke toevoeging in met een klein beetje olie. Gebruik hiervoor een patisserieborsteltje.
Reacties