Schotse pannenkoekjes

Foto Lana Joos
Een ontbijt met pannenkoekjes is gewoon zalig. Rood fruit erbij, wat Griekse yoghurt, granola en vers fruitsap en je dag is goed. Deze pannenkoekjes zijn heel licht en luchtig. Het beslag is mooi compact en verspreidt zich niet in de pan, waardoor de pannenkoekjes mooi rond en dik blijven.

Wat hebben we nodig:
  • 220 gr zelfrijzende bloem
  • 1.5 eetlepel kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuifje zout
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • vetstof
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de bloem in een kom. Meng met de suiker, vanillesuiker en het zout.
  • Voeg het ei en de helft van de melk toe. Mix goed.
  • Voeg de rest van de melk geleidelijk aan toe en mix kort.
  • Bak 8 dikke pannenkoekjes in een lichtjes ingevette pan op een matig vuur. Laat ze niet te donker worden.
  • Draai de pannenkoekjes om en bak ook de andere kant lichtgekleurd.
TIP:

Lekker met ahornsiroop, honing, opgeklopte slagroom, ...
Vet de pan voor elke toevoeging in met een klein beetje olie. Gebruik hiervoor een patisserieborsteltje.

Reacties