Boter bij de vis

Foto Cathy Van de Moortele
Een sausje om je vingers bij af te likken... Ik heb de saus zelf geserveerd bij gepocheerde zalm maar ook kabeljauw, gebakken tong, .. kan deze saus goed dragen.

Wat hebben we nodig:

  • 100 gr boerenboter
  • 30 gr vloeiende bloem
  • 300 ml visbouillon, heet
  • peper en zout
  • scheutje citroensap
  • 100 ml room
  • 1 eierdooier
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de boter smelten in een steelpan. Ze mag niet kleuren.
  • Voeg de bloem toe en klop ze goed los in de boter, tot ze helemaal opgelost is.
  • Giet de bouillon in deeltjes bij de roux en blijf goed roeren. Giet steeds meer bouillon bij tot je een mooi gebonden saus hebt.
  • Kruid met peper en zout en citroensap.
  • Net voor het serveren werk je de saus af met een mengeling van room en eierdooier. Laat de saus nog eens goed doorwarmen, maar laat ze niet meer koken.
TIP:

Maak de saus niet op voorhand, à la minute geeft het beste resultaat.
Je kan het citroensap vervangen door witte wijn.

Reacties