Zoete aardappelgnocchi met spek en hazelnootboter
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 15 gnocchi van zoete aardappel
- klontje boerenboter
- 5 plakjes ontbijtspek, versnipperd
- nootmuskaat
- peper van de molen
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Parmezaanse kaas, in krullen
- Breng een grote pot water met een snuif zout aan de kook.
- Dompel de gnocchi onder in het kokende water en roer met een lepel zodat er een draaikolk ontstaat. Dit voorkomt dat de gnocchi zich aan de bodem van de pot zouden vastzetten.
- Verwarm een antikleefpan en laat het klontje boter smelten en hazelnootbruin worden.
- Bak het spek krokant.
- Schep de gnocchi uit het water nadat ze enkele minuten bovengedreven hebben. Laat ze even drogen en meng ze dan onder het spek. Schud de pan goed op.
- Kruid met nootmuskaat en peper van de molen. Voeg geen zout toe, want de Parmezaanse kaas is al zout genoeg.
- Laat de gnocchi een krokant korstje krijgen.
- Werk af met de peterselie en de kaas.
Bewaar je gnocchi in de diepvriezer in zakjes. Je kan uithalen wat je nodig hebt en ze zijn in een mum klaar.
Reacties