Blini's

Foto Cathy Van de Moortele
Deze kleine pannenkoekjes worden geserveerd met gerookte zalm, zure room en kaviaar. Jammer van de kaviaar, maar die heb ik niet op voorraad.

Wat hebben we nodig:
  • 2 eieren, gescheiden
  • 200 ml melk, lauwwarm
  • 50 ml room
  • 160 gr bloem
  • 1 zakje korrelgist
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje kristalsuiker
  • zure room
  • kaviaar 
  • verse dille
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de eierdooiers met de melk en de room in de kom van de Kenwood.
  • Meng de bloem met de gist, het zout en de suiker. Gebruik hiervoor een garde.
  • Stort de bloem bij de natte ingrediënten en mix tot een glad beslag.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.
  • Dek het beslag af met plastic folie en laat het 90 min rijzen of tot het in volume verdubbeld is.
  • Bak pannenkoekjes (blini's) van 50 gr in een pannenkoekpan met antikleeflaag.
  • Serveer met zure room en gerookte zalm. En kaviaar natuurlijk, moest je die toevallig in huis hebben.
TIP:

Werk af met wat verse dille.
Je kan de blini's ook kleiner maken als aperitiefhapje.
Ik gebruik een maatbekertje 1/2 kopje als maatstaf voor deze blini's, zodat ze allemaal mooi gelijk zijn. Dan heb je blini's van 14 cm diameter.
Je kan uiteraard ook lompviseitjes of zalmeitjes kopen ter afwerking.

Reacties