Neiman Marcus chocolate chip cookies

Foto Cathy Van de Moortele
Bij elk bezoek aan Florida, gaan we ook winkelen bij Neiman Marcus. Heerlijk is dat, tussen al die mooie spullen op zoek gaan naar nieuwe outfits. Ik wist helemaal niet dat Neiman Marcus ook koekjes had, tot deze lieve dame me het recept stuurde. Bedankt Will! Ze zijn supercalifragilisticneimanmarcusnocious!

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr havermout 
  • 280 gr patisseriebloem  
  • 1 koffielepel bakpoeder  
  • 1 koffielepel natriumbicarbonaat  
  • snuifje zout
  • 200 gr boter, op kamertemperatuur en in blokjes gesneden 
  • 200 gr kristalsuiker 
  • 120 gr lichtbruine suiker 
  • 2 eieren
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 340 gr chocolate chips 
  • 100 gr melkchocolade, fijn gehakt
  • 120 gr walnoten, gehakt 
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maal de havermout fijn in je keukenrobot. Meng dit poeder met de bloem, het bakpoeder, het natriumbicarbonaat en het zout.
  • Mix de boter zacht met de draadklopper in de Kenwood. Voeg de twee soorten suiker toe en klop verder op tot een licht en luchtig mengsel.
  • Schraap de zijkanten van de kom en voeg de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe wanneer het eerste opgenomen is in het beslag.
  • Voeg de vanille toe.
  • Verlaag de snelheid van de Kenwood, terwijl je voorzichtig de droge ingrediënten toevoegt, lepel per lepel. 
  • Spatel de chocolate chips, de gehakte chocolade en de noten door het beslag. Ik gebruik hiervoor de Flexibeater op mijn Kenwood.
  • Rol kleine balletjes van het deeg of schep gelijke hoopjes beslag met een cookie scoop. Leg ze op het bakpapier met enige afstand tussen de balletjes want ze lopen uit. Duw ze een beetje platter met je vlakke hand als je ze graag wat krokanter wilt. Liever zachte koekjes? Laat ze dan mooi op een hoopje.
  • Bak de koekjes tot de randjes gekleurd zijn maar het midden nog bleek ziet. Ik heb daar 15 min voor gerekend.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen op de bakplaat. 
  • Zet een nieuwe bakplaat klaar met bakpapier en bak de volgende lading. Ga zo door tot alle koekjes gebakken zijn.
TIP:

Dit zijn heel veel koekjes (zo'n 80 stuks). Je kan het recept ook halveren of de helft van het deeg invriezen of de gebakken koekjes invriezen of de deegballetjes invriezen. Of je deelt ze met familie en vrienden.
Ik heb de melkchocolade vervangen door een zakje Chunks 3 chocos van Vahiné (Delhaize).
Ik eet liever 3 koekjes dan eentje, dus heb ik ze wat kleiner gemaakt, met een cookie scoop die een doorsnee heeft van 3.5 cm.
Laat de koekjes niet langer bakken dan nodig, want ze harden nog uit met afkoelen.

Reacties

Unknown zei…
Graag gedaan!
Ze zijn heerlijk!