Taco paprika's

Foto Cathy Van de Moortele
Mexicaans koken is fiesta. Het is de zon in huis halen, genieten en lekker eten. Deze gevulde paprika's zijn op en top Mexicaans en ze zitten boordevol peulvruchten, net zoals ik ze graag eet. Laat de wekelijkse spaghetti bolognaise eens weg van je menu en ga voor deze taco paprika's. Wie weet komt het wel vaker op je weekmenu en doorbreek je de voorspelbaarheid.

Wat hebben we nodig:
  • 6 paprika's
  • 500 gr rundergehakt
  • Mexicaanse kruiden
  • ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 blik rode bonen (kidney bonen)
  • 1 blikje maïs
  • 125 gr rijst
  • 1 bokaal tacosaus
  • 85 gr cheddar, grof geraspt
  • extra cheddar, grof geraspt
  • zure room
  • pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Snij het hoedje van de paprika's en haal de pitjes en de membranen er voorzichtig uit.
  • Bak de paprika's en de hoedjes 20 min voor.
  • Verhit een zware pan, type le Creuset, en laat hem goed warm worden.
  • Bak het gehakt rul in de droge pan. Er komt genoeg vocht vrij waardoor je geen vetstof nodig hebt.
  • Kruid het vlees met de Mexicaanse kruiden.
  • Voeg de uisnippertjes toe en laat ze even meebakken tot ze wat kleur krijgen.
  • Giet de rode bonen met het sap bij het vlees.
  • Voeg de maïs toe, samen met de rijst.
  • Giet de tacosaus over het vlees en roer goed om. 
  • Bestrooi het vlees met de kaas en roer nogmaals om. 
  • Vul de paprika's met het vlees en bestrooi ze met extra kaas.
  • Bak de paprika's nogmaals 20 min.
  • Werk af met zure room en pijpajuintjes.
Foto Cathy Van de Moortele
TIP:

Ik heb BBQ saus gebruikt en dat was een heel goed idee.
Draai de paprika's om en snij van de onderkant een heel dun plakje af voor je ze vult, zodat ze mooi rechtop blijven staan tijdens het bakken.
Je kan de rode bonen vervangen door zwarte bonen.
Kies de kleuren paprika die jij het lekkerst vindt. De groene zijn wat bitterder en de rode zijn lekker zoet.
Hou je niet van paprika's? Serveer de tacovulling dan in een pita broodje. Voeg nog rode ui, plakjes avocado, zure room en extra geraspte cheddar toe.

Reacties