Chocolade espressopudding

Foto Cathy Van de Moortele
Dit zijn van die grown up dessertjes die je op voorhand kan maken en serveren aan vrienden na een lekker etentje. Dankzij de espresso smaakt dit "kinder"dessert heel volwassen.

Wat hebben we nodig:
  • 480 ml room 40% 
  • 340 gr fondant chocolade, grof gehakt 
  • 140 ml espresso 
  • 65 gr kristalsuiker 
  • 2 vanillestokken 
  • 4 eierdooiers 
  • 200 ml slagroom 40% 
  • 1 eetlepel kristalsuiker 
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de room tot hij goed warm is.
  • Laat de chocolade smelten in de room en voeg ook de espresso, de suiker, het vanillemerg en de opengesneden vanillestokken toe.
  • Laat alles goed doorwarmen tot de suiker gesmolten is.
  • Haal de pot van het vuur en verwijder de vanillestokken.
  • Giet alles over in de kom van de Kenwood.
  • Voeg de dooiers één voor één toe, terwijl je op lage snelheid blijft kloppen met de draadklopper.
  • Giet de pudding over in 8 mooie glaasjes en laat ze opstijven in de koelkast.
  • Klop de slagroom op tot mayonaisedikte. Voeg de suiker toe en klop nog even verder.
  • Schep op elk potje pudding wat slagroom en dien op.
TIP:

Kies voor fondant chocolade van minstens 65% cacaogehalte.
Bewaar de overgebleven eiwitten in een Tupperware doosje in de diepvriezer. Kleef er een etiketje op met het aantal eiwitten. Ideaal voor als je eens meringues, macarons of een pavlova wil maken.
Dit is een machtig dessertje. Maak de porties niet te groot. De slagroom breekt de chocolade.

Reacties