Brownies boordevol powerfood

Foto Cathy Van de Moortele
Deze "raw vegan brownies" hoef je niet te bakken. Ze zitten boordevol powerfood en ze geven je een goed gevoel. Een gezond en krachtig tussendoortje. Je kan variëren in het gedroogde fruit en de noten (heb ik op het gevoel samengesteld). Zorg dat de massa goed aan elkaar hangt, zodat je de brownie mooi in vierkantjes kan snijden. Geniet zonder schuldgevoel van deze lekkernij!

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr walnoten
  • 140 gr ongepelde amandelen
  • 85 gr medjoul dadels, ontpit
  • 150 gr gedroogde vijgen, van het steeltje ontdaan
  • 190 gr gedroogde pruimen, ontpit
  • 30 gr pure cacao
  • 15 gr cacao nibs
  • 50 gr pecannoten, grof gehakt
  • 15 gr gojibessen, geweekt in heet water en droog gedept
Hoe gaan we te werk:
  • Maal de walnoten heel fijn met de amandelen in de keukenrobot. Breng dit poeder over in een kommetje.
  • Mix de dadels met de vijgen en de pruimen tot een dikke pasta. Breng deze pasta over in een kommetje.
  • Doe het notenpoeder weer in de keukenrobot en mix het samen met de cacao.
  • Voeg de pasta van gedroogd fruit in deeltjes toe en pulseer.
  • Vet een vierkante vorm in met bakspray en bekleed hem met bakpapier.
  • Stort de massa in de bakvorm en druk goed aan zodat het oppervlak mooi effen is.
  • Haal de brownie uit de vorm, maar laat hem op het bakpapier liggen.
  • Strooi de cacao nibs, de pecannoten en de gojibessen over de brownie. Gebruik een deegrol om deze extra ingrediënten in te werken.
  • Met een groot scherp koksmes duw je de zijkanten effen en mooi vierkant.
  • Verpak de brownie in bakpapier en laat hem 15 min opstijven in de koelkast.
  • Snij hem in 12 gelijke vierkantjes.
  • Bewaar de brownie in de koelkast in een afgesloten Tupperware doos.
TIP:

Door de gojibessen te weken in heet water, worden ze weer mooi zacht en glanzend. Dep ze goed droog voor je ze toevoegt aan de brownie.
Mijn noten, powerfood en gedroogd fruit koop ik steevast bij Pit&Pit. Een heel betrouwbare webwinkel met verzorgde producten.

Reacties