Russische aardappelsalade

Foto Cathy Van de Moortele
Ik ben gek op aardappelsalade. Je kan er alle kanten mee op, je kan ze meenemen als lunch naar het werk, serveren bij de BBQ, als bijgerecht geven op een feestje. Deze Russische salade is snel klaar. Laat hem liefst overnacht in de koelkast trekken, zodat hij al zijn smaken vrij kan geven of eet hem wanneer de aardappelen nog lauwwarm zijn.

Wat hebben we nodig:

  • 1 gebakken kippenbil, van het vel ontdaan, ontbeend en in stukjes getrokken
  • 3 aardappelen, gekookt en in grove brunoise gesneden
  • 1 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden, gekookt
  • een handvol diepvrieserwtjes, kort gekookt en gespoeld
  • 3 kleine augurkjes, in fijne brunoise gesneden
  • 1 sjalotje, gepeld en in fijen brunoise gesneden
  • 3 hardgekookte eieren, gepeld en in brunoise gesneden
  • 1 eetlepel zure room
  • 2 eetlepels mayonaise
  • verse dille, gesnipperd
  • peper en zout

Hoe gaan we te werk:

  • Doe alle ingrediënten samen in een grote kom. 
  • Werk af met zure room, mayonaise, dille, peper en zout.
  • Dek de kom af en zet hem overnacht in de koelkast.

TIP:

Ook lekker met nog wat mosterdzaadjes erbij.

Reacties