Spiraalrolletjes met kaas

Foto Cathy Van de Moortele
Je kan zo van die ingevingen hebben, waar je nooit eerder op kwam. Mijn vleesmolen stond op het werkblad in de keuken, omdat ik kippengehakt wou maken van onderboutjes. Dat kippengehakt had ik nodig om gyoza te maken. Ik had ook varkensgehakt klaar staan, met de bedoeling daar gehaktballetjes in tomatensaus van te maken. Bij het klaarzetten van mijn vleesmolen, ruimde ik de niet-nodige accessoires al op. Het worstenstukje kon ik niet meteen wegleggen. Ik wou er iets mee proberen. Waarom geen gehakt door het worstenstukje draaien en daar iets mee doen? Normaal zou je op dat onderdeeltje gespoelde darmen bevestigen om echte worsten te maken. Die had ik niet in huis, maar niet getreurd. Je kan ook chipolata-achtige worstjes maken zonder die omhulsels. Ondertussen was ik aan het snoepen van enkele blokjes Entremont Tendre Dégustation. Dat is al een tijdje mijn favoriete "blokjes" kaas. En toen zag ik het voor me: een reepje Entrement Tendre Dégustation omwikkeld met een spiraal pittig gekruid gehakt. Whoppa! Het vlees heeft niet zo heel veel tijd nodig om te bakken omdat het een dun laagje is. De kaas smelt mooi maar loopt niet heel erg uit. Net zoals het hoort...

Wat hebben we nodig:
  • varkensgehakt
  • Buenos Aires kruidenmix (Pit&Pit)
  • verse peterselie, gesnipperd
  • Entrement Tendre Dégustation kaas
  • vetstof
Hoe gaan we te werk:
  • Doe het gehakt in een kom. Kruid met de Buenos Aires kruidenmix.
  • Meng de peterselie onder het vlees.
  • Zet de vleesmolen klaar met de fijne mal en het opzetstuk voor worst.
  • Duw het gehakt door de molen en laat de worstjes in één stuk op een plateautje rollen.
  • Snij repen van je blok kaas. 
  • Omwikkel elke reep kaas met een spiraal gehakt. Duw de uiteinden van het vlees vast tegen de kaas.
  • Verwarm wat vetstof in een pan.
  • Bak de spiraalrolletjes mooi bruin aan alle zijden.
TIP:

Lekker met puree en gebakken witloof.
Je kan ook wat snippers Serranoham door je gehakt doen, voor extra smaak.
Wat dacht je van zongedroogde tomaat door het gehakt? Doet het zeer goed met de Buenos Aires kruidenmix.

Reacties