Karnemelkpap met havermout en appeltjes
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 400 ml karnemelk, ongezoet, op kamertemperatuur
- 40 gr havermout
- 1 appel, geschild en van het klokhuis ontdaan
- kaneel
- vloeibare zoetstof naar smaak
- Meng de karnemelk met de havermout.
- Snij de appel in blokjes en voeg hem toe aan de karnemelk.
- Breng de havermout aan de kook.
- Eens aan de kook, zet je het vuur wat minder en laat je de karnemelk pruttelen tot de havermout zacht is.
- Zoet af met zoetstof.
- Giet de havermout in een mooi kommetje en laat hem nog even staan. De havermoutpap zal indikken bij het afkoelen.
- Eet de havermoutpap lauwwarm.
Karnemelkpap is niet zo dik als vanillepap. Je moet hem nog net kunnen "slurpen".
Ik maak hem liefst klaar in de microgolfoven en reken daar 8 min voor op volle kracht.
Karnemelk heeft de neiging te schiften tijdens het verhitten. Je kan dat voorkomen door eerst een beetje karnemelk te mengen met bloem en dat al te beginnen verhitten. Voeg steeds meer karnemelk toe.
Reacties