Pittige spercieboontjes

Foto Cathy Van de Moortele
Spercieboontjes zijn de max. Ik eet ze heel graag koud, met veel azijn en sjalotjes. Maar ook warm kunnen ze heel goed smaken en ze passen perfect bij een malse steak. Koop je boontjes vers. Maak ze schoon (enkel het steeltje moet verwijderd worden) en .. ok, hier komt het recept.

Wat hebben we nodig:
  • 1 koffielepel natriumbicarbonaat
  • 500 gr verse boontjes, schoongemaakt
  • boter
  • 1 chili pepertje, ontpit en in fijne ringetjes gesneden
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • snuifje zeezout
  • Parmezaanse kaas, vers geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Breng een grote pot water aan de kook. Kruid het water met het natriumbicarbonaat.
  • Kook de boontjes beetgaar en giet ze af. Spoel met koud water.
  • Laat wat boter smelten in een pan en voeg de ringetjes van de chili peper toe.
  • Meng de boontjes met de boter en de pepertjes en schud de pan goed op.
  • Laat de boontjes goed doorwarmen en ze mogen zelfs nog een beetje kleuren.
  • Strooi de peterselie over de boontjes en schud ze op.
  • Kruid met zeezout.
  • Serveer de boontjes in een mooie kom en rasp er wat Parmezaanse kaas over.
TIP:

Het bicarbonaat zorgt ervoor dat de boontjes mooi frisgroen blijven. Voeg geen zout meer toe aan de boontjes want het bicarbonaat is zuiveringszout.

Reacties