Knapperige spercieboontjes

Foto Cathy Van de Moortele
Spercieboontjes zijn hier altijd welkom. Ik heb ze liefst vers, niet te dik en kort gegaard, zodat ze nog mooi groen zijn en beet hebben. Door ze te stomen, hebben ze niet zoveel tijd nodig. Lekker in slaatjes maar ook warm als bijgerecht doen ze hun dienst. Je kan een grotere hoeveelheid klaarmaken en ze de ene dag warm serveren en de volgende dag koud in een salade.

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr spercieboontjes, getopt
  • 60 ml water
  • klontje boter
  • peper en zout
  • zeste van 1/2 sinaasappel
Hoe gaan we te werk:
  • Leg de boontjes in een grote braadpan.
  • Giet het water bij de boontjes en leg ook het klontje boter erbij.
  • Zet het vuur hoog en breng de boontjes aan de kook.
  • Kruid met peper en zout.
  • Dek de pan af met een deksel en laat de boontjes 4 - 5 min garen tot ze beetgaar zijn.
  • Laat het vocht uitkoken.
  • Strooi de zeste over de boontjes en serveer warm of koud.
TIP:

Ook lekker als je de zeste vervangt door maanzaadjes.

Reacties