Bananenmuffins met choco
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 100 gr boter, op kamertemperatuur
- 1 ei
- 200 gr kristalsuiker
- 280 gr patisseriebloem
- snuifje zout
- 1 koffielepel natriumbicarbonaat
- 60 ml water, warm
- 2 rijpe bananen, gepeld
- 60 gr hazelnoten, gehakt
- 140 gr Nutella
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Mix de boter romig. Voeg het ei en de suiker toe en klop verder stevig door met de draadklopper van de Kenwood.
- Zeef de bloem boven het beslag en voeg het zout toe.
- Mix nogmaals, zonder te overmixen.
- Los het natriumbicarbonaat op in het warme water en voeg het toe aan het beslag.
- Plet de bananen met een vork.
- Spatel de geplette bananen en de noten door het beslag. Ik gebruik hiervoor de FlexiBeater van de Kenwood.
- Verdeel de helft van het beslag over 6 grote muffinvormen.
- Laat 1 eetlepel choco vallen op elke muffin.
- Vul de vormen aan met de rest van het beslag.
- Bak de muffins 30 - 35 min of tot ze goudkleurig en gaar zijn.
Je kan de noten ook vervangen door chocolate chips als je een echte chocoladelover bent.
Heb je geen Kenwood in huis? Gebruik dan de handmixer met kloppers om je beslag goed te kloppen.
Extra smaak? Rooster je hazelnoten even in een droog pannetje.
Reacties