Exotische bruschetta

Foto Cathy Van de Moortele
Soms heb je van die dagen waarop je wel wat lekkers wilt maar daarvoor niet meteen naar de winkel wilt hollen. Gelukkig heb ik meestal wel ingrediënten genoeg in huis, om toch iets lekkers op tafel te toveren. Niet meteen een combinatie waar je zou aan denken, maar toch wel de moeite om aan tafel voor te gaan zitten.

Wat hebben we nodig:
  • oudbakken stokbrood, in dikke diagonale sneden
  • Griekse yoghurt
  • pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
  • mango, geschild en in fijne brunoise gesneden
  • 1 rood chili pepertje, ontpit en in fijne ringetjes gesneden
  • vetstof
  • rozemarijn
  • peper en zout
  • scampi's, ontdooid en schoongemaakt
Hoe gaan we te werk:
  • Toast de sneden brood in de oven.
  • Meng wat Griekse yoghurt met pijpajuintjes.Kruid met peper en zout. Besmeer hiermee het afgekoelde brood.
  • Meng de mango met de chili.
  • Schik de blokjes mango op de yoghurt.
  • Laat wat vetstof warm worden in een pan. Kruid met rozemarijn, peper en zout.
  • Bak de scampi's in de vetstof aan beide kanten.
  • Snij de rug van de scampi's open zodat ze blijven rechtop staan.
  • Leg de scampi's op de mangoblokjes en serveer.
TIP:

Bewaar stukjes oud stokbrood in de diepvriezer. Zo heb je altijd brood om bruschetta van te maken.

Reacties