Meringue kerstboompjes

Foto Cathy Van de Moortele
Kerst mag dan wel al voorbij zijn, deze kerstboompjes zal niemand afslaan. Ze zijn superschattig en happen goed weg. Veel plezier met dit leuke dessertje.

Wat hebben we nodig:
  • 4 eiwitten, op kamertemperatuur
  • snuifje zout
  • snuifje cream of tartar (of enkele druppels azijn)
  • 300 gr kristalsuiker
  • groene voedingskleurstof
  • eetbare versiering: sterretjes, pareltjes, ..
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en zet ze aan de kant.
  • Klop de eiwitten op in de kom van de Kenwood met de draadklopper.
  • Voeg het zout en de cream of tartar (of azijn) toe en klop verder tot zachte pieken.
  • Voeg de suiker geleidelijk aan toe, terwijl je verder blijft kloppen. Reken hiervoor 7 min (zet je timer).
  • Voeg de voedingskleurstof toe en klop tot je een mooi gekleurde massa hebt.
  • Breng de meringue over in een grote spuitzak met een grote, ronde spuitmond.
  • Spuit (hou de spuitzak verticaal) hoopjes meringue ter grootte van een macaron op het bakpapier.
  • Eens de bakplaat vol is, spuit je op de eerste hoopjes een tweede hoopje meringue, dat net iets kleiner is.
  • Doe dit nogmaals met een nog kleiner hoopje meringue, zodat je een mooi kerstboompje bekomt.
  • Ga zo verder tot alle meringue op is.
  • Versier de boompjes met sterretjes en pareltjes.
  • Bak de kerstboompjes 2 - 3u of tot ze mooi droog zijn. Ze mogen niet kleuren. Zet de temperatuur iets lager en bak ze nog iets langer als je vreest dat je meringue zou kleuren.
TIP:

Vul een grote bokaal met deze kerstboompjes. Versier de bokaal met een feestelijk lint en geef ze cadeau.
Natriumbicarbonaat is zuiveringszout. Je kan het gebruiken om meringue meer stevigheid te geven. Te vinden bij de bakproducten in de supermarkt.

Reacties