Yoghurt met gebakken appeltjes en powerfood

Foto Cathy Van de Moortele
Heel eenvoudig, dit gerechtje. Je kan het eten als ontbijt maar ook als dessert of tussendoortje. Gewoon, omdat het zo lekker is!
De powerfoods bestelde ik zoals gewoonlijk weer bij Pit & Pit.

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 appel, geschild, van het klokhuis ontdaan en in partjes gesneden
  • snuifje kaneel
  • 1 eetlepel gojibessen
  • 1 eetlepel kokoschips
  • 1 eetlepel zonnebloempitjes
  • 1 koffielepel esdoornsiroop
Hoe gaan we te werk:
  • Schep de yoghurt in een mooi kommetje.
  • Laat de kokosolie smelten in een antikleefpannetje.
  • Bak de appelpartjes krokant in de kokosolie en bestuif ze met kaneel.
  • Schep de gebakken appeltjes op de yoghurt.
  • Laat de gojibessen 3 min weken in wat heet water. Laat ze uitlekken en strooi ze over de appeltjes.
  • Werk af met kokoschips, zonnebloempitjes en de esdoornsiroop.
TIP:

Strooi de kokoschips pas op het laatste over het fruit, zodat ze mooi krokant blijven. Je kan ze ook krokanter maken door ze even te bakken in een droog pannetje.

Reacties