Home made wraps

Foto Cathy Van de Moortele
Het was lang geleden dat ik nog eens zelf wraps had gemaakt. Helemaal niet moeilijk en je maakt er net zoveel je zelf wilt. Recht van de grill zijn ze het lekkerst, nog mooi warm en plooibaar. Vul ze met wat jij in huis hebt. Ik had net boodschappen gedaan en keuze genoeg. In de moestuin hebben we een overvloed aan komkommers en die had ik net nodig voor een zalige raita.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr bloem
  • snuifje zout
  • 2 koffielepels olie
  • 100 ml water, heet
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de bloem in een kom en kruid ze met zout.
  • Voeg de olie toe en giet er beetje bij beetje wat heet water bij. Het zou goed kunnen dat je niet al het water nodig hebt. Voeg toe naargelang het nodig is.
  • Gebruik een vork om alles te mengen, zodat je handen proper blijven.
  • Voeg meer water toe, beetje per beetje, tot je een samenhangend deeg krijgt en de kom schoon is.
  • Stort het deeg op je bebloemd werkvlak en kneed het goed door. Het deeg moet mooi homogeen en elastisch worden. Wikkel het deeg even in plastic folie en laat het rusten.
  • Verwarm de grillpan of een chapatipan voor op een hoog vuur. 
  • Verdeel het deeg in 4 grote pingpongballen. Dek de deegballetjes af met een propere handdoek.
  • Strooi opnieuw wat bloem op je werkvlak en rol 1 balletje uit tot een grote, dunne cirkel, zo groot als je pan.
  • Klop de overtollige bloem van het deeg.
  • Leg de wrap in de hete grillpan.
  • Draai de wrap om wanneer er lichtbruine grillsporen in de onderzijde staan. Regelmatig checken is de boodschap. Je wilt de wraps niet te donker, anders kan je ze niet meer oprollen straks.
  • Ga zo verder met de volgende wraps, tot je de hoeveelheid gemaakt hebt die je wilt eten. Bewaar de resterende deegballetjes in een Tupperware doosje in de koelkast voor de volgende dag.
  • Maak de raita: Kruid de yoghurt met peper en zout, geraspte komkommer, look, sjalot en peterselie.
  • Besmeer de wrap ruim met raita. Schik hierop je vulling naar keuze: rucola, kippenwit, kalkoengebraad, rosbief, gegrilde paprika, gegrilde aubergine, geitenkaas, geschaafde rode spitskool, verse frietjes, hardgekookt ei...
  • Rol de wrap op, snij hem diagonaal door en geniet... Maak je geen zorgen in de sappen die langs je mondhoeken naar beneden druppen, dat hoort er allemaal bij. Dit is streetfood!
TIP:

Bak de wraps op het moment dat je ze wilt opeten. Het duurt helemaal niet lang en een versgebakken, nog warme wrap is gewoon het lekkerst.
Mijn chapati (Indische wraps) pan heb ik enkele jaren terug gekocht bij Himalaya in Gent. Ze doet nog steeds dienst. Zelf wraps maken is zo leuk en de wraps smaken veel lekkerder dan de gekochte, omdat er geen toevoegingen zijn waarvan je zelfs de oorsprong niet kent.
Dit is een leuk concept voor een feestje met vrienden. Maak het deeg en rol de balletjes. Rol de balletjes uit tot grote cirkels en laat elke gast zelf zijn wrap bakken en vullen.
Ik maak het deeg meestal in mijn keukenrobot. Van zodra het deeg een bal vormt en loslaat van de kom, is het klaar en hoef je geen water meer toe te voegen.

Reacties

Unknown zei…
Ik had vandaag een ander recept met bakpoeder erin geprobeerd. Geeft toch een beetje een nasmaak. Volgende keer weer jouw recept!
Hey
ik gebruik ook wel eens bakpoeder in platbroden en wraps. Misschien een beetje teveel gebruikt?
Op naar je volgende wraps!

Zoete groet

Cathy