Carisma potato wedges

Foto Cathy Van de Moortele
Deze nieuwe aardappel is afkomstig uit Nederland. Het is een kruising van verschillende rassen en een van zijn goede eigenschappen is, dat hij de bloedsuiker minder hoog laat pieken. Bij Carisma raden ze aan om de aardappelen met schil te eten (I love aardappelen in de schil): extra vezeltjes en vitamientjes. Bij Albert Heijn zijn ze al te koop. Je kiest voor een stevige, vastkokende aardappel met smaak en goede eigenschappen. Wat kan daar op tegen zijn?

Wat hebben we nodig:
  • 3 grote Carisma aardappelen, gewassen
  • vetstof
  • 1 eetlepel Chakalaka kruiden (Pit&Pit)
Hoe gaan we te werk:
  • Prik de aardappelen in met een vork. Leg ze in de microgolfoven en gaar ze 5 min.
  • Verwarm wat vetstof in een grote pan.
  • Snij de aardappelen doormidden en dan nogmaals in 3 partjes. 
  • Bak de aardappelen in de vetstof en bestrooi ze met de kruiden.
TIP:

Bij Pit&Pit heb je een groot aanbod aan lekkere kruidenmixen. Deze Chakalaka kruiden doen het niet alleen goed op aardappelen maar zeker ook bij kip.
Door de aardappelen deels voor te garen, verkort je de baktijd enorm. 

Reacties