Zoete aardappel met verse vijgen

Foto Cathy Van de Moortele
Twee producten die ik heel graag op voorraad heb. Met die verse vijgen heb je niet veel nodig om gelukkig van te worden. Zoete aardappelen hebben een laag glycaemische index, waardoor ze de bloedsuiker niet te veel laten stijgen. Een smakelijk bijgerecht!

Wat hebben we nodig:
  • 1 zoete aardappel, gewassen
  • vetstof
  • snuifje kaneel
  • peper en zout
  • 1 verse vijg
  • Philadelphia opgeklopte kaas
  • verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de zoete aardappel gaar, zonder hem te versnijden.
  • Pel de gekookte aardappel en snij hem in dikke plakken.
  • Laat wat vetstof smelten.
  • Kruid de zoete aardappel met kaneel, peper en zout.
  • Bak de schijven aardappelen aan beide kanten goudbruin.
  • Haal ze uit de pan.
  • Verwijder het steeltje van de vijg en snij ze in 4 partjes.
  • Bak de partjes aan beide zijden in dezelfde pan.
  • Schik de aardappelschijven en partjes vijg op je bord.
  • Werk af met Philadelphia, peterselie en extra peper en zout.
TIP:

Lekker met een druppeltje vloeibare honing over de vijgen.

Reacties