Zoete aardappel met verse vijgen
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 zoete aardappel, gewassen
- vetstof
- snuifje kaneel
- peper en zout
- 1 verse vijg
- Philadelphia opgeklopte kaas
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Kook de zoete aardappel gaar, zonder hem te versnijden.
- Pel de gekookte aardappel en snij hem in dikke plakken.
- Laat wat vetstof smelten.
- Kruid de zoete aardappel met kaneel, peper en zout.
- Bak de schijven aardappelen aan beide kanten goudbruin.
- Haal ze uit de pan.
- Verwijder het steeltje van de vijg en snij ze in 4 partjes.
- Bak de partjes aan beide zijden in dezelfde pan.
- Schik de aardappelschijven en partjes vijg op je bord.
- Werk af met Philadelphia, peterselie en extra peper en zout.
Lekker met een druppeltje vloeibare honing over de vijgen.
Reacties