Edamame spaghetti met prei en spek
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 125 gr gerookte spekblokjes
- 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- 1 prei, schoongemaakt en gesnipperd
- 200 ml verse kippenbouillon, heet
- 1 eetlepel thijm
- peper en zout
- 1 eierdooier
- 50 ml room
- 65 gr Edamame spaghetti (1 persoon)
- krullen van Parmezaanse kaas
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
- verse peterselie, grof gehakt
- Laat wat vetstof smelten in een kookpot.
- Bak de spekblokjes even aan. Ik heb ze liever niet krokant, maar dat kies je zelf.
- Voeg de sjalotsnippertjes toe en laat ze mee kleuren.
- Verdeel de prei over het spek en roer om.
- Overgiet met de bouillon en kruid met thijm, peper en zout.
- Zet een deksel op de pot en laat de prei zachtjes garen.
- Klop 1 eierdooier los met de room en zet dat aan de kant.
- Kook de spaghetti gaar in ruim, gezouten water.
- Haal het deksel van de pot en laat overtollig sap van de prei uitkoken.
- Werk de preisaus af met de liaison van ei en room. Laat de saus niet meer koken.
- Giet de pasta af en roer die meteen door de saus.
- Schep de pasta op je bord en werk af met Parmezaanse kaas, pijpajuintjes en peterselie.
Explore Asian Cuisine brengt nieuwe pasta's op de markt zoals de soybean pasta, black bean pasta, edamame pasta. Ik heb ze gekocht in Gent, bij Moor&Moor.
Reacties