Spaghetti met courgette en kamschelpen

Foto Cathy Van de Moortele
De spiraalsnijders zijn in. Je ziet ze in elk reclamekrantje en zelfs op TV worden ze gepromoot. Zou koolhydraatarm hip zijn, denk je?
We moeten profiteren van die laatste courgettes in de tuin. Een snelle maaltijd met pasta en kamschelpen, afgewerkt met een sausje van witte wijn en dragon. Eentje om nog vaak te herhalen. Dit is een home-alone-recept, vandaar voor één persoon. Maar niemand belet je om er een grotere portie van te maken.

Wat hebben we nodig:
  • 60 gr spaghetti
  • 180 gr courgette
  • 150 gr kamschelpen
  • 30 gr boerenboter
  • 1 klein sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 30 ml witte wijn
  • 150 ml room
  • 1 eetlepel dragonpuree
  • peper en zout
  • 40 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de pasta in ruim, gezouten water, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Draai de courgette door de spiraalsnijder.
  • Voeg de laatste 2 min de courgette noodles en kamschelpen toe. Ze hoeven enkel warm te worden.
  • Maak ondertussen de saus.
  • Verwarm de boter in een steelpannetje en fruit de sjalot glazig.
  • Blus met wijn en laat de wijn inkoken tot bijna alle vocht verdampt is.
  • Voeg de room toe en laat de saus goed warm worden zonder te koken.
  • Werk af met dragonpuree, peper en zout en de Parmezaanse kaas.
  • Giet de pasta, courgette en kamschelpen af.
  • Roer de saus door de pasta.
  • Schep de pasta in een diepe kom en maal er nog wat extra peper over.
TIP:

Je kan ook kabeljauw gebruiken ipv kamschelpen.
Italianen zullen je zeggen dat vis en kaas niet samengaan. Ik zou geen gruyère of mozzarella gebruiken in dit recept, maar de Parmiggiano Reggiano doet het hier echt wel goed.
Doordat je noodles maakt van je courgette, gebruik je minder echte spaghetti, waardoor het resultaat veel minder koolhydraten zal bevatten. Goed idee voor wie koolhydraatarm eet.
Als je geen dragonpuree hebt, kan je gewoon verse of gedroogde dragon toevoegen.

Reacties