Schelpjespasta voor het weekend

Foto Cathy Van de Moortele
Thuiskomen na een lange werkdag, vraagt om een hap die snel klaar is. Bij nazicht van mijn koelkast - ik had ondertussen al gezouten water aan de kook gebracht voor pasta - kwam ik terug in de keuken met champignons, een halve prei, een halve gele paprika, rucola, een stuk Comté kaas (waarvoor ik veel te veel geld betaald heb op het Voedingssalon), mascarpone en een brikje room. Voilà, nieuw recept in de maak! En nu genieten maar...

Wat hebben we nodig:
  • 85 gr conchiglie (schelpjespasta)
  • zout
  • 100 gr fijne spekreepjes
  • vetstof
  • 1/2 gele paprika, in grove brunoise gesneden
  • 1/2 prei (groen en wit), in reepjes gesneden
  • 5 champignons, van het steeltje ontdaan en in plakjes gesneden
  • 100 gr mascarpone
  • 100 ml room
  • peper en zout
  • handvol rucola
  • Comté kaas, fijngeraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de pasta gaar in ruim, gezouten water.
  • Bak het spek krokant in een antikleefpan. Laat het spek uitlekken op een velletje keukenrol.
  • Laat een klontje vetstof smelten in dezelfde pan. Fruit de paprika aan met de prei en de champignons, tot ze wat kleur krijgen.
  • Meng de mascarpone met de room. Kruid met peper en zout.
  • Giet de saus bij de groentjes en voeg ook het spek weer toe.
  • Giet de pasta af en roer die onder de saus.
  • Roer een deel van de rucola en de kaas door de saus.
  • Presenteer de pasta in een diepe kom en werk af met extra rucola en kaas.
TIP:

Laat het spek weg en toast een eetlepel pijnboompitten voor een veggie recept. Roer de pitjes op het laatste door het gerecht.

Reacties