Meringues
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 eiwitten, op kamertemperatuur
- snuifje zout
- 225 gr kristalsuiker
- gevriesdroogd rood fruit, fijngemalen
- gekaramelliseerde amandelen, fijngemalen
- Verwarm de oven voor op 100°C. Zet een bakplaat klaar met bakpapier.
- Klop de eiwitten op met het snuifje zout.
- Voeg de suiker geleidelijk aan toe en blijf kloppen tot de meringue zijdezacht en glanzend is.
- De suiker moet volledig opgelost zijn. Wrijf een beetje meringue tussen je vingers: er mag geen korreltje meer te voelen zijn.
- Schep de meringue op de bakplaat (12 stuks). Bestrooi ze met de verschillende toppings.
- Bak de meringues 1u30 - 2u en laat ze afkoelen in de oven.
TIP:
De meringue moet droog zijn van buiten en nog een beetje smeuïg van binnen. Ze mogen niet kleuren.
Reacties