Meringues

Foto Cathy Van de Moortele
Heel eenvoudig te maken en ideaal om die overgebleven eiwitten te verwerken.

Wat hebben we nodig:
  • 4 eiwitten, op kamertemperatuur
  • snuifje zout
  • 225 gr kristalsuiker
  • gevriesdroogd rood fruit, fijngemalen
  • gekaramelliseerde amandelen, fijngemalen
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 100°C. Zet een bakplaat klaar met bakpapier.
  • Klop de eiwitten op met het snuifje zout.
  • Voeg de suiker geleidelijk aan toe en blijf kloppen tot de meringue zijdezacht en glanzend is.
  • De suiker moet volledig opgelost zijn. Wrijf een beetje meringue tussen je vingers: er mag geen korreltje meer te voelen zijn.
  • Schep de meringue op de bakplaat (12 stuks). Bestrooi ze met de verschillende toppings.
  • Bak de meringues 1u30 - 2u en laat ze afkoelen in de oven.

TIP:

De meringue moet droog zijn van buiten en nog een beetje smeuïg van binnen. Ze mogen niet kleuren.

Reacties