Sushi zonder rijst
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 komkommer, gewassen
- wortel, geschraapt en geraspt
- courgette, gewassen en in noodles gesneden
- witte kool, fijn geschaafd
- surimistaafjes
- Gebruik een dunschiller of mandoline om ultrafijne lange plakken van de komkommer te snijden.
- Leg een rijtje wortel, courgette, witte kool op een plakje komkommer. Je legt alle groentjes op elkaar.
- Omwikkel de groentjes met het plakje komkommer en rol verder op tot een mooi rolletje.
- Snij de uiteinden aan beide kanten af en gebruik die restjes in een slaatje.
- Zet de "sushi" op enkele frisse blaadjes sla en serveer met chopsticks en een dipsausje.
Je kan variëren in de vulling. Denk ook eens aan tonijnmousse, rauwe repen zalm, geraspte rode kool, blaadjes verse spinazie, ..
Je kan ook fijne plakjes rammenas gebruiken ipv komkommer om zo doorzichtige sushi te bekomen.
Reacties