Jamaican Jerk kippenvleugels

Foto Cathy Van de Moortele
Soms kan je wel wat pit gebruiken in je leven. Dat dacht ik toch, toen ik de Jamaica Jerk Chicken kruiden zag staan bij Albert Heijn. Ik wist dat ik die week nog kippenvleugels wou klaarmaken en deze kruidenmix zou er heerlijk bij smaken. Een beetje heat af en toe geeft je een lichaam extra kick!

Wat hebben we nodig:
  • 12 kippenvleugels
  • 2 eetlepels Jamaican Jerk kruiden
  • 3 eetlepels olie
  • vetstof
  • verse bieslook, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een grote bakplaat met aluminiumfolie.
  • Doe de vleugeltjes in een diepvrieszak.
  • Meng de kruiden met de olie en giet ze bij de kip.
  • Sluit het zakje en de kneed de vleugels tot ze allemaal bedekt zijn met kruidenolie.
  • Laat een beetje vetstof smelten in een grote pan. Veel hoeft het niet te zijn, omdat de kip ook al een olielaagje heeft.
  • Bak de vleugeltjes aan beide kanten aan. Ze hoeven nog niet te garen. Je wilt ze gewoon al een kleurtje geven.
  • Schik de vleugeltjes op de bakplaat en zorg dat ze voldoende ruimte hebben.
  • Bak de kip tot het hele huis naar Jamaica ruikt en het vlees netjes van de botjes loskomt. Ik reken hiervoor toch zo'n 45 min.
  • Werk af met gesnipperde bieslook. Serveer de kip met Amerikaanse koolsla of selderstengels met blue cheese dressing.
Jamaican Jerk kruidenmix

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel lookpoeder
  • 2 koffielepels cayenne
  • 2 koffielepels uienpoeder
  • 2 koffielepels gedroogde thijm
  • 2 koffielepels gedroogde peterselie
  • 2 koffielepels kristalsuiker
  • 2 koffielepels zout
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel allspice
  • 1/2 koffielepel zwarte peper
  • 1/2 koffielepel chilivlokjes
  • 1/2 koffielepel nootmuskaat
  • snuifje kaneel
Hoe gaan we te werk:

Meng al deze kruiden en bewaar ze in een gesloten blikje.

TIP:

Je hoeft in principe de vleugeltjes niet voor te bakken, maar het zorgt wel voor krokante kip.
Je kan de vleugeltjes ook even voorkoken in bouillon en ze dan marineren in de kruidenolie. Dat verkort dan weer de oventijd.
Serveer de vleugeltjes bij het aperitief.
Hoeft het nog gezegd dat de beste kip komt van Koopeenkip?

Reacties