Gebakken teriyaki zalm met artisjokharten
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 zalmfilets met vel
- 4 eetlepels Teriyaki saus
- vetstof
- 1 bokaal artisjokharten, gespoeld, uitgelekt en drooggedept
- peper en zout
- 4 halfgedroogde tomaatjes, in 2 gesneden
- 10 Parijse champignons, schoongemaakt en in dikke plakken gesneden
- verse bieslook, gesnipperd
- Doe de zalmfilets in een diepvrieszakje en giet er de Teriyaki saus bij. Knoop het zakje dicht en laat de zalm een half uurtje marineren in de koelkast.
- Laat wat vetstof smelten in een pan.
- Snij de artisjokharten in 2 en kruid ze met peper en zout.
- Bak ze aan beide zijden goudbruin in de hete boter.
- Strooi de zongedraaide tomaatjes over de artisjokken en draai het vuur laag.
- Haal de zalm uit de marinade.
- Laat een tweede pan goed warm worden en laat er wat boter in smelten.
- Bak de zalm op de velkant. Kruid met peper en zout.
- Voeg de champignons en de marinade toe.
- Draai de zalm 1x om en zorg dat hij vanbinnen nog een beetje rosé is.
- Schik de zalmfilets op je bord en omring ze met artisjokharten en champignons.
- Werk af met verse bieslook.
Zorg dat de artisjokharten goed drooggedept zijn, zodat ze mooi bakken.
Hou enkele bokalen artisjokharten en -bodems in je voorraadkast. Je hebt er niet veel werk aan maar ze zitten boordevol smaak. Serveer ze bij een snelle lunch of als aperitiefhapje.
Reacties