Broccolipuree met Comté

Foto Cathy Van de Moortele
Op zoek naar een manier om je kinderen groenten te leren eten? Deze puree kan het wel eens worden. Zachte broccoli met aardappelen en Comté kaas er bij.

Wat hebben we nodig:
  • 1 stronk broccoli, schoongemaakt en in roosjes verdeeld
  • groentenbouillon, heet
  • 4 grote aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
  • klontje boter
  • 100 gr Comté kaas, in blokjes gesneden
  • peper en zout
  • nootmuskaat
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de broccoliroosjes gaar in de bouillon. Zorg dat ze helemaal onderstaan.
  • Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
  • Giet de broccoli en de aardappelen af en laat ze even uitdampen.
  • Stamp de broccoli met de aardappelen. 
  • Voeg het klontje boter en de kaas toe en roer alles door elkaar. De kaas en de boter zullen wegsmelten.
  • Kruid af met peper, zout en verse nootmuskaat.
TIP:

Geef er een stukje varkensvlees bij.
Je kan ook Gruyère of mozzarella cuisine gebruiken ipv Comté.

Reacties