Broccolipuree met Comté
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 stronk broccoli, schoongemaakt en in roosjes verdeeld
- groentenbouillon, heet
- 4 grote aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
- klontje boter
- 100 gr Comté kaas, in blokjes gesneden
- peper en zout
- nootmuskaat
- Kook de broccoliroosjes gaar in de bouillon. Zorg dat ze helemaal onderstaan.
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
- Giet de broccoli en de aardappelen af en laat ze even uitdampen.
- Stamp de broccoli met de aardappelen.
- Voeg het klontje boter en de kaas toe en roer alles door elkaar. De kaas en de boter zullen wegsmelten.
- Kruid af met peper, zout en verse nootmuskaat.
Geef er een stukje varkensvlees bij.
Je kan ook Gruyère of mozzarella cuisine gebruiken ipv Comté.
Reacties