Chow Mein met kip

Foto Cathy Van de Moortele
Dit is een van onze favorietjes als we langs gaan bij Panda Express in Florida. Heel eenvoudig maar wel heel lekker. Gebruik je favoriete noodles en kies zelf hoe knapperig je je groentjes wilt. De woksaus maak je zelf en is lekker sticky.

Wat hebben we nodig:
  • stukje verse gember, geschild en geraspt
  • 2 tenen look, gepeld en geraspt
  • 3 eetlepels tomatenpassata (of ketchup)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 5 nestjes eiernoodles
  • 1 eetlepel olie, geschikt voor de wok
  • 2 kippendijen met vel, gekookt in bouillon en afgekoeld (koopeenkip)
  • 1 ui, gepeld en in partjes gesneden
  • 1/2 rode paprika, ontpit en van de membranen ontdaan
  • 1/2 gele paprika, ontpit en van de membranen ontdaan
  • 1 wortel, geschraapt
  • 5 pijpajuintjes, schoongemaakt en in stukjes van 5 cm gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de gember met de look, ketchup, sojasaus en oestersaus. Dit is je woksaus.
  • Kook de eiernoodles gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Verwarm de kippenbouillon opnieuw en pocheer hierin de uien en paprika's.
  • Verhit de olie in de wok.
  • Pluk het vlees van de dijen (gooi het vel weg).
  • Wok het kippenvlees in de olie.
  • Voeg de ui en paprikareepjes toe en blijf roerbakken.
  • Voeg de woksaus toe en meng goed.
  • Gebruik je dunschiller om flinterdunne plakjes wortel te schaven.
  • Giet de noodles af en voeg ze toe aan de chow mein, samen met wortelplakjes en de pijpajuintjes.
  • Roerbak verder en serveer.
TIP:

Lekker als je er op het laatste ook nog sojascheuten bij doet, zodat ze nog een beetje knapperig zijn.
Gebruik de kippenbouillon verder als basis voor soep of in saus.
Door de groentjes te pocheren, zullen ze niet verbranden in de wok. Ze zullen sneller gaan zijn en ze zullen niet blijven kleven. Heb je je groentjes liever beetgaar, pocheer ze dan niet.

Reacties