Spruitjes met gedroogde abrikoos

Foto Cathy Van de Moortele
Je hebt geen idee hoe moeilijk ik het heb om nog maar aan spruiten te denken. De geur die in mijn neus slaat, de flashback naar vroeger, waar ik verplicht werd die ondingen op te eten. Het maakt me misselijk als ik er nog maar aan denk. En toch wil ik die nare ervaringen achter me laten en een andere manier vinden om spruitjes (ik vind het al positiever klinken dan spruiten) te leren eten. Fingers crossed!

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olie
  • 120 gr spruiten, schoongemaakt en dun geschaafd
  • 5 gedroogde abrikozen, gehakt
  • 1 eetlepel ongepelde amandelen, getoast en gehakt
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de olie in een grote pan.
  • Voeg de spruitjes, abrikozen en amandelen toe.
  • Roerbak enkele minuten. 
  • Kruid af met peper en zout en klaar!
TIP:

Geslaagd! De koolgeur was er niet en de spruitjes waren nog een beetje knapperig, niet flets of platgekookt. Ik ben fan van deze bereiding! Ik heb er groene Freekeh tarwe en kort gebakken zalm bij gegeten.

Reacties