Broodje vijg ricotta
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 verse vijgen, steeltje verwijderd en in 2 gesneden
- 1/2 eetlepel boter
- 1.5 eetlepel vloeibare honing
- snuifje kaneel
- vers stokbrood, horizontaal doorgesneden
- ricotta
- tuinkers
- 10 verse frambozen
- fleur du sel
- Verwarm de oven voor op 200°C en zet een ovenschaal klaar.
- Leg de vijgen in de ovenschaal met de snijkant naar boven.
- Smelt de boter met de honing en de kaneel.
- Druppel dit sausje over de vijgen en bak ze 15 min in de hete oven of tot ze heel zacht zijn.
- Besmeer de onderste helft van het stokbrood met ricotta.
- Beleg met tuinkers.
- Leg daarop de zachte vijgen en de framboosjes.
- Druppel de resterende saus uit de ovenschaal over de vijgen.
- Bestrooi met een beetje fleur du sel.
- Zet de bovenkant van het stokbrood erop.
Zorg voor een lekker, rustiek stokbrood, geen afbakstokbroodje.
Reacties