Coolwrap
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 3 grote koolbladeren
- rucola
- coleslaw
- 1 verpakking gerookte eendenborstfilet
- 2 wortels, geschraapt
- 1 snoepkomkommer, geschild
- 1 verse vijg, in dunne plakken gesneden
- Zet een grote pot met licht gezouten water op het vuur en breng het water aan de kook.
- Pocheer elk koolblad 1 minuut in het hete water en laat ze uitlekken op een propere handdoek.
- Snij voorzichtig de grote nerf weg, zonder het blad helemaal door te snijden.
- Beleg elk blad met rucola, coleslaw, plakjes eendenborstfilet.
- Gebruik een mandoline om lange, dunne linten te schaven van zowel de wortel als de komkommer.
- Leg deze groentenlinten op de eendenborst.
- Werk af met plakjes vijg.
- Rol de wraps op.
- Gebruik 2 houten prikkers per wrap om de vulling vast te zetten, voor je ze middendoor snijdt.
- Serveer met de rest van de coleslaw.
Deze coolwraps zijn koolhydraatarm en vezelrijk.
Het pocheren van de koolbladeren zorgen ervoor dat je ze beter kan rollen.
Hou je niet van kool? Gebruik dan ijsbergsla (niet pocheren uiteraard).
Reacties