Coolwrap

Foto Cathy Van de Moortele
Ik kwam deze platte kool tegen bij Albert Heijn en was er meteen weg van. Wat een schitterend idee om hier een wrap van te maken. Er lag ook uitleg bij en zelfs een recept. Ik had al mijn eigen ideetjes van wat ik er wou gaan instoppen en dat is het ook geworden. Smakelijk!

Wat hebben we nodig:
  • 3 grote koolbladeren
  • rucola
  • coleslaw
  • 1 verpakking gerookte eendenborstfilet
  • 2 wortels, geschraapt
  • 1 snoepkomkommer, geschild
  • 1 verse vijg, in dunne plakken gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Zet een grote pot met licht gezouten water op het vuur en breng het water aan de kook.
  • Pocheer elk koolblad 1 minuut in het hete water en laat ze uitlekken op een propere handdoek.
  • Snij voorzichtig de grote nerf weg, zonder het blad helemaal door te snijden.
  • Beleg elk blad met rucola, coleslaw, plakjes eendenborstfilet.
  • Gebruik een mandoline om lange, dunne linten te schaven van zowel de wortel als de komkommer.
  • Leg deze groentenlinten op de eendenborst.
  • Werk af met plakjes vijg.
  • Rol de wraps op. 
  • Gebruik 2 houten prikkers per wrap om de vulling vast te zetten, voor je ze middendoor snijdt.
  • Serveer met de rest van de coleslaw.
TIP:

Deze coolwraps zijn koolhydraatarm en vezelrijk.
Het pocheren van de koolbladeren zorgen ervoor dat je ze beter kan rollen.
Hou je niet van kool? Gebruik dan ijsbergsla (niet pocheren uiteraard).

Reacties