Groentenconfetti
Foto Cathy Van de Moortele |
Zo ging het ook met deze groentenconfetti. In de koelkast lag: een stuk courgette, 1/2 gele paprika, 1/2 rode puntpaprika, 1/3 butternut pompoen, 1 portobello, spekblokjes. Ideaal om een eenpansgerecht te maken. Aan tafel!
Wat hebben we nodig:
- 1 bakje spekblokjes
- 1 ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
- 150 gr butternut pompoen, ontpit, geschild en in grove brunoise gesneden
- 1/4 courgette, in grove brunoise gesneden
- 1/2 gele paprika, ontpit en in grove brunoise gesneden
- 1/2 rode puntpaprika, ontpit en in grove brunoise gesneden
- 1 portobello, van de sporen ontdaan en in plakjes gesneden
- verse peterselie, gesnipperd
- Laat een grote pan (ik gebruik hiervoor mijn Tarte Tatin pan van Le Creuset) langzaam opwarmen op het vuur.
- Bak de spekblokjes even aan en laat ze hun vet vrijgeven.
- Voeg de ui, pompoen, courgette, paprika's en portobello toe. Roer alles door elkaar en laat het dan mooi bakken op een medium vuur. Roer af en toe.
- Zet de pan van het vuur wanneer de pompoen gaar is.
- Bestrooi met de peterselie en dien op.
Laat het spek weg als je een vegetarisch gerecht wilt.
Lekker als je er nog enkele spiegeleieren bij bakt.
Reacties