Toast zalmtartaar

Foto Cathy Van de Moortele
Ik weet het, er zijn veel mensen die geen rauwe vis durven eten, maar heb je het tenminste al eens geprobeerd? Ik vind rauwe vis subliem en eet het zelfs liever dan de warme versie, vooral dan bij verse zalm. Zorg wel voor heel verse vis, dat is een must.

Wat hebben we nodig:
  • 1/2 avocado, in grove brunoise gesneden
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/4 komkommer, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 100 gr rauwe zalm, in grove brunoise gesneden
  • 1/4 granny smith appel, in fijne brunoise gesneden
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 1 eetlepel getoaste sesamolie
  • 1/2 eetlepel sojasaus
  • enkele druppels sriracha
  • 1/2 eetlepel sesamzaadjes
  • peper van de molen
  • extra plakjes komkommer
  • extra plakjes tomaat
  • 4 cracotten
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de avocadoblokjes in een kom met het citroensap en schep om.
  • Voeg de komkommer, zalm, appel en pijpajuintjes toe.
  • Meng de sesamolie met de sojasaus, sriracha, sesamzaadjes en peper en giet deze dressing over de tartaar;
  • Schep de tartaar op de cracotten en werk af met plakjes komkommer en tomaat.
TIP:

We hadden dit jaar heel veel snoepkomkommertjes in de tuin. Ideaal voor dit soort gerechten omdat je ze niet hoeft te ontpitten.

Reacties