Casarecce Arrabbiata

Foto Cathy Van de Moortele
Casarecce wil eigenlijk zeggen: home made. Jammer genoeg heb ik geen malle om deze pasta zelf te maken. Barilla verkoopt echter deze pastavorm wel, zodat je de perfecte pasta in huis hebt om een lekkere Arrabbiata te maken. Ideaal voor wie graag wat pit in zijn pasta heeft.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr casarecce
  • olie 
  • 3 tenen look, gepeld
  • chilivlokjes naar smaak
  • 4 lange tomaten, in grove brunoise gesneden
  • peper van de molen
  • zout
  • 1/2 zak rucola, grof gehakt
  • Grana Padano
Hoe gaan we te werk:
Foto Cathy Van de Moortele
Casarecce Arrabbiata Chorizo
  • Kook de pasta gaar in ruim, gezouten water.
  • Verwarm wat olie in een grote pan.
  • Laat de tenen look meefruiten. We zullen ze straks weer verwijderen.
  • Kruid met chili naar smaak.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met peper en zout.
  • Laat de saus reduceren.
  • Verwijder de tenen look.
  • Roer de rucola onder de saus.
  • Giet de pasta af en laat hem uitlekken.
  • Voeg de pasta toe aan de saus, schud de pan nog eens op en dien op.
  • Leg het blok Grana Padano op tafel met de kaasrasp erbij, zodat elkeen zich van kaas kan voorzien.
TIP:

Je kan ook peterselie of basilicum toevoegen als je niet van rucola houdt.
Gebruik gerust een blik tomatenblokjes als je geen verse tomaten in huis hebt.
Liever toch vlees in je pasta? Wat dacht je van Casarecce Arrabbiata met chorizo? 

Reacties