Parijse salade La Terrasse

Foto Cathy Van de Moortele
Na enkele dagen door Parijs slenteren, kwamen we terecht op het terras van: La Terrasse. Het was stralend weer, 14u en we hadden echt een lekkere maaltijd verdiend. Ik kan je met het hand op het hart zeggen, dat dit onze beste maaltijd in Parijs was. Z-A-L-I-G! De krieltjes waren net gekookt en nog lauwwarm, het verse geitenkaasje was moelleux van binnen en smolt weg in je mond. De combinatie met de gerookte eendenborst en de gedroogde vijgen was subliem. Een adresje om te onthouden. Eerlijke en creatieve uitbaters. Doe hen de groeten als je in de buurt bent.

Wat hebben we nodig:
  • gemengde sla, gewassen
  • 2 krielaardappeltjes, gekookt in de pel en horizontaal doorgesneden
  • 1/2 tomaat, in partjes gesneden
  • 2 gemarineerde tomaatjes, in stukjes gesneden
  • 2 halfgedroogde (of verse) vijgen
  • 1 sneetje vierkant brood, getoast
  • 1 crotin geitenkaasje op olie
  • 4 plakjes gerookte eendenborstfilet
  • verse peterselie, gesnipperd
  • peper van de molen
  • fleur du sel
Hoe gaan we te werk:
  • Verdeel de sla over een diep bord.
  • Schik de aardappelhelften op de sla en leg er telkens een partje tomaat en een stukje gemarineerde tomaat bij.
  • Verwarm de grill voor.
  • Haal het geitenkaasje uit de olie en leg het op de toast. Halveer 1 van de vijgen en leg één helft op de kaas. Snij de rest van de vijgen in plakjes en verdeel ze over de sla.
  • Schik de plakjes eendenborst tegen het kaasje en grill alles samen tot de kaas lauwwarm is.
  • Werk het slaatje af met de olie van het geitenkaasje, een scheutje azijn, peper van de molen en fleur du sel.
  • Leg de toast met eend en kaas op je slaatje.
  • Serveer meteen.
TIP:

Een vers geitenkaasje is echt superlekker. Ik heb de kaas die ze bij La Terrasse serveerden, niet kunnen vinden. Die geitenkaas was zo jong, dat de binnenkant nog "baveuse" was, een beetje zoals bij verse buffelmozzarella. De crotin die ik kocht bij Delhaize was ook heel lekker, maar niet "baveuse".

Reacties