Balsamico kip

Foto Cathy Van de Moortele
Kipfilet kan snel uitdrogen in een gerecht. Dit sudderpotje met tomaat zal de kip zachtjes laten garen en extra smaak geven. Serveer de balsamico kip met Griekse rijst of couscous.

Wat hebben we nodig:
  • 5 kipfilets
  • peper 
  • lookzout
  • olie
  • 1 ui, gepeld en in ringen gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 120 ml balsamico azijn
  • 1 handvol verse basilicumblaadjes, gescheurd
  • 1 takje rozemarijn
  • een paar takjes thijm
  • 1/2 koffielepel gedroogde oregano
Hoe gaan we te werk:
  • Kruid de kipfilets aan beide zijden met peper en lookzout.
  • Laat een grote, zware pan (type Le Creuset) warm worden.
  • Voeg wat olie toe.
  • Bak de kipfilets bruin aan beide zijden. Ze hoeven nog niet gaar te worden.
  • Voeg de uiringen toe en laat ze meebakken.
  • Overgiet de kip met de tomatenblokjes en de balsamico.
  • Kruid met basilicum, rozemarijn, thijm en oregano.
  • Laat de kip sudderen in de saus tot ze gaar is.
TIP:

Ook de volgende dag is dit gerecht nog uitstekend. Stoofpotjes worden nog intenser van smaak als ze heropgewarmd worden.
Ik laat zelf rijst meegaren in het gerecht (voeg extra water toe aan de saus) omdat ik de rijst zo veel smaakvoller vind.

Reacties