Aardappelen gevuld met courgette en kaas

Foto Cathy Van de Moortele
Aardappelen in de oven zijn voor mij altijd winnaars. Gratin dauphinois bijvoorbeeld of Hasselback aardappelen. Maar wat dacht je van aardappelen, gevuld met courgette en kaas? Echt wel...

Wat hebben we nodig:
  • 3 grote aardappelen, ongeschild, gewassen
  • olie
  • peper en zout
  • 1 kleine courgette, gewassen, grof geraspt en uitgelekt
  • 1 kleine rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • verse thijm, fijngesnipperd
  • 1 ei
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de aardappelen gaar in ruim, gezouten water.
  • Laat ze uitlekken en laat ze wat afkoelen tot je ze kan vastnemen.
  • Snij de aardappelen horizontaal door. Haal het kruim er voorzichtig uit met een meloenlepel en doe het kruim in een kom.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bestrijk de aardappelen van binnen en van buiten met olie. Kruid met peper en zout.
  • Zet de aardappelhelften op een bakplaatje.
  • Meng het aardappelkruim met de geraspte courgette, ui, kaas, kruiden en ei.
  • Schep deze vulling in de aardappelhelften.
  • Bak de aardappelen 35 min of tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.
TIP:

Zorg dat je de courgette heel goed laat uitlekken. Druk zoveel mogelijk vocht uit de groente, bv door hiervoor een pureeknijper te gebruiken.
Lust je geen courgette? Vervang die dan door gaar gestoomde broccoli roosjes, die je plet met de aardappelen. Laat de ui dan weg.

Reacties