Maïskolven op de grill

Foto Cathy Van de Moortele
De oudste dochter heeft besloten om een semester in Parijs te gaan studeren. Daar gingen uiteraard een paar moeder/dochter dagen in Parijs aan vooraf. Genietend van al dat moois, vloekend op de krampen in de kuiten en scheenbenen van het vele wandelen maar ook halsreikend uitkijkend naar de talloze eetkraampjes in de stand. Wat vooral in het oog sprong, waren de standjes met gegrilde maïskolven. Ik zocht een plekje uit terwijl ik wachtte op de dochter die met de metro op komst was, en gaf mijn ogen de kost. De verse maïskolven werden ter plaatse van hun omhulsel ontdaan en op een zelfgemaakte BBQ gelegd. Met de hand (!) werden ze steeds een kwart gedraaid, tot ze licht geblakerd en gaar waren. Er werd wat zout overgestrooid en je kreeg ze geserveerd op een servetje. Ik miste de boter, maar ik kan me ook voorstellen dat een maïskolf met gesmolten boter niet zo makkelijk eet als je on the road bent.
In dit rececpt wordt de boter gekruid en dat zal je geweten hebben. Maïs is geen kippenvoer. Maïs is top!

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 1 teen look, gepeld en fijngeraspt
  • 2 eetlepels boter, gesmolten
  • enkele druppels tabasco
  • snuifje kristalsuiker
  • snuifje zout
  • snuifje peper
  • snuifje komijn
  • enkele druppels citroensap
  • 2 maïskolven, van de bladeren ontdaan
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de grill en besmeer de platen licht met olie.
  • Meng alle ingrediënten en smeer daar de maïskolven mee in.
  • Leg de maïskolven op de grill en draai ze regelmatig om, zodat ze langs alle kanten kunnen kleuren en garen.
  • Blijf de maïs regelmatig insmeren met het boterkruidenmengsel.
TIP:

Leuk als je speciale maïsvorkjes hebt, waar je de kolven kan op vastprikken.

Reacties