Kip gevuld met spinazie en gemarineerde tomaat

Sinds ik mijn vlees koop bij Deeleenkoe, Deeleenvarken en Koopeenkip, wordt er hier veel vaker geëxperimenteerd met vlees. Wat dacht je van een sappige kipfilet, gevuld met spinazie en gemarineerde tomaatjes? Boordevol kleur en smaak!

Wat hebben we nodig:
  • olie 
  • peper 
  • zout
  • 2 kipfilets (zonder het kippenhaasje)
  • 1/2 kopje gemarineerde tomaatjes
  • 1/2 kopje verse spinazie, gehakt
  • 1/2 kopje fetakaas
  • 1/2 kopje Emmenthaler, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Kruid de olie met peper en zout en doe de olie in een zakje met de kipfilets erbij. Laat de kip hier even in marineren.
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Snij de kipfilets in maar zorg dat ze aan één zijde nog vastzitten.
  • Vul de kipfilets met tomaatjes, spinazie, feta en mozzarella.
  • Gebruik tandenstokers om de kipfilets weer dicht te rijgen.
  • Verwarm een zware pan, type Le Creuset. 
  • Bruin de kipfilets aan beide kanten.
  • Schuif de pan in de oven en laat de kip mooi verder garen.
TIP:

Serveer deze kip met quinoa of rijst.
Je kan ook geroosterde rode paprika's gebruiken ipv gemarineerde tomaatjes.

Reacties