Kokosbloempannenkoekjes

Bij Pit&Pit had ik een grote zak kokosbloem besteld, zonder echt goed te lezen hoe ik die moest gebruiken. Ik dacht dat ik alle bloem in een recept kon vervangen door kokosbloem, maar zo werkt het niet. Je moet er echt andere recepten voor gebruiken. Kokosbloem is heel vezelrijk, maar glutenvrij en koolhydraatarm. Deze pannenkoekjes zijn dik en fluffy en superlekker!

Wat hebben we nodig:
  • 65 gr kokosbloem
  • 3 eetlepels erythritol
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
  • snuifje zout
  • 6 eieren, lichtjes opgeklopt
  • 55 gr boter, gesmolten
  • 240 ml (amandel)melk
  • enkele druppels vanille extract
  • vetstof
Hoe gaan we te werk:
  • Mix de kokosbloem met de erythritol, het bakpoeder en het zout.
  • Klop de eieren met de boter, melk en vanille. 
  • Meng beide mixen tot een homogeen mengsel.
  • Laat wat vetstof smelten in een grote pan. 
  • Giet 2 grote eetlepels beslag per pannenkoek in de pan en laat ze uitlopen tot cirkels. Zorg dat de pannenkoeken elkaar niet raken.
  • Laat de pannenkoekjes mooi bruin kleuren aan de onderkant. Draai ze voorzichtig om en bak ook de andere kant mooi goudbruin.
TIP:

Maak de pannenkoekjes niet te groot, om het omdraaien niet te moeilijk te maken. Ze breken makkelijker dan gewone pannenkoekjes.
Kokosbloem laat je gerecht niet echt naar kokos smaken. Ook niet-liefhebbers van kokos vinden deze pannenkoekjes lekker.
Erythritol is een suikervervanger die eruit ziet als kristalsuiker. Te koop bij Pit&Pit.


Reacties