Tarwe ratatouille

Foto Cathy Van de Moortele
We waren net terug van een weekje Stockholm en ik had nog niet zoveel boodschappen kunnen doen. Er lag nog 1/4 courgette in de koelkast en ik had nog wat aubergine over. De couscousvoorraadbus was leeg, maar er was nog tarwe. Dit leek me eigenlijk wel een goed idee, om een tarwe ratatouille te maken. En twee keer raden? Inderdaad! Het is goed meegevallen!

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr tarwe
  • olie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teentje look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1/2 aubergine, in grove brunoise gesneden
  • 1/4 courgette, in grove brunoise gesneden
  • snuif komijn
  • snuif koriander
  • peper en zout
  • 1 langwerpige tomaat, in grove brunoise gesneden
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • klontje boter
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de tarwe gaar in ruim, gezouten water.
  • Laat wat olie warm worden in een pan en fruit de uisnippers met de look tot ze glazig zijn.
  • Voeg de aubergine en courgette toe en laat ze meebakken.
  • Kruid met komijn, koriander, peper en zout.
  • Bak de groentjes tot ze gaar zijn en voeg dan de tomaat toe. Schud de pan op en laat de tomaatjes warm worden.
  • Werk af met de gekookte tarwekorrels, peterselie en een klontje boter.
TIP:

Lekker met merguez. Ik heb gekozen voor chipolata gevuld met verse vijgen en abdijkaas (Special bij Delhaize).
Zowel warm als koud te eten.

Reacties