Gevulde vijgen

Foto Cathy Van de Moortele
Onze vijgenboom hangt vol met vruchtjes, maar jammer genoeg zijn ze nog niet groot genoeg om al gegeten te worden. De vijgenboom staat er dan ook nog maar een half jaar. Vol ongeduld ga ik elke dag kijken en voelen. In afwachting van onze eigen vijgen, heb ik nog een paar vijgen gekocht om deze lekkere lunch voor te bereiden. 

Wat hebben we nodig:
  • 3 rijpe vijgen
  • 3 lepels Opgeklopte Truffelroomkaas van Philadelphia
  • 3 halve walnoten
  • 3 plakjes ontbijtspek zonder zwoerd
  • olie
  • rucola
  • vloeibare honing, warm
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de grill voor.
  • Snij het steeltje van de vijgen.
  • Snij de vijgen van boven naar beneden door, maar laat ze onderaan vastzitten.
  • Vul de vijgen met truffelkaas en een halve walnoot.
  • Wikkel rond elke vijg een plakje spek.
  • Met een borsteltje bestrijk je de gevulde vijgen met wat olie.
  • Grill de vijgen tot de kaas gesmolten is.
  • Leg de rucola op een mooi bordje en schik daarop de vijgen. 
  • Druppel wat warme honing over de vijgen en serveer.
TIP:

Je kan ook roquefort of een andere schimmelkaas gebruiken.
Vervang je walnoten eens door pecannoten.
Gebruik reepjes Serranoham ipv spek als je het nog iets verfijnder wilt.
Leuk in een salade, maar ook als aperitiefhapje of als voorgerecht.

Reacties