Knapperig slaatje

Foto Cathy Van de Moortele
De zon is er weer, de zin in slaatjes ook. Ik hou wel van slaatjes met kleur en knapperigheid. Voorverpakte sla vind ik maar niets. Doe mij maar een verse krop sla, aangevuld met andere groentjes, fruit en noten of pitten.
Hou je dressing apart tot je de salade wilt serveren. Zo blijft de sla fris.

Wat hebben we nodig:
  • 1/2 ijsbergsla, in grove stukken gesneden
  • 1/2 komkommer, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 1 gele paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • 1 steel groene selder, in brunoise gesneden
  • kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 6 eetlepels neutrale olie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • een scheutje vloeibare zoetstof (Natrena)
  • peper en zout
  • 1 teentje look, gepeld en geperst
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verdeel de blaadjes sla over 4 kommetjes.
  • Schik enkele plakjes komkommer over de sla.
  • Strooi de paprikareepjes over de sla.
  • De seldermaantjes en kerstomaatjes mogen erbij. 
  • Werk af met de fijngesnipperde pijpajuintjes.
  • Doe de olie met de azijn, Natrena, peper en zout, look en sjalot in een bokaaltje.
  • Sluit af en schud de dressing tot ze wit van kleur is.
TIP:

De dressing is ook lekker als je ze mengt met enkele lepels zure room.
Voeg gerust wat getoaste walnoten, croutons of pompoenpitten toe aan de salade voor extra crunch.

Reacties