BLT eitjes

Foto Cathy Van de Moortele
Bacon Lettuce Tomato. En dat in combinatie met hardgekookte eitjes? Awesome, zouden de Amerikanen zeggen. Heel leuk om mee te nemen op een picknick en budgetvriendelijk ook. Wees niet beteuterd wanneer jouw gevulde BLT eitjes als eerste weg zullen gehapt worden.

Wat hebben we nodig:
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel graantjesmosterd
  • zoetstof naar smaak
  • 2 reepjes ontbijtspek
  • 1 tomaat, in 4 gesneden, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • cayennepeper
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de eieren in een pot en zet ze onder water. Breng het water aan de kook. Draai het vuur uit, dek de pot af en laat de eieren 12 min staan. 
  • Giet het water af en koel de eieren onder stromend water.
  • Laat de eieren helemaal afkoelen en pel ze.
  • Halveer de eieren voorzichtig en verzamel de dooiers in de keukenrobot.
  • Zet de eiwitten op een mooi bord.
  • Voeg de mayonaise, mosterd en zoetstof toe aan de dooiers en mix.
  • Leg de reepjes spek op huishoudrol en bak ze krokant in de microgolf in 2min.
  • Verkruimel het spek en spatel het spek, de tomaatjes en peterselie onder de vulling.
  • Vul de eiwitten op en werk af met extra tomatenbrunoise, peterselie en cayennepeper.
TIP:

Als je de eitjes op voorhand wilt maken, dek het bord dan goed af met plastic folie, zodat het eigeel geen korstje krijgt.
Serveer de eitjes op een bordjes sla of zoals hierboven, op een speciaal bord voor gevulde eitjes.

Reacties