Croque kippenwit prosciutto peer

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had niet meer zoveel lekkers in huis, dacht ik. Maar bij nazicht vond ik toch wel weer wat om een lekkere croque mee samen te stellen. Vergeet niet om eens fruit in je croque te gebruiken voor een andere toets. Forelperen zijn hier trouwens heel geschikt voor: knapperig en zoet!

Wat hebben we nodig:
  • 4 sneetjes brood
  • philadelphia roomkaas natuur
  • 6 plakjes kippenwit met honing
  • 3 plakjes prosciutto
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 1 forelpeer, in 4 gesneden en van het klokhuis ontdaan
Hoe gaan we te werk:
  • Toast de sneetjes brood of leg ze op de grill.
  • Besmeer alle sneetjes met roomkaas.
  • Beleg het onderste sneetje brood met 3 plakjes kippenwit.
  • Snij de peer in plakjes en leg enkele plakjes peer op het kippenwit.
  • Beleg met een tweede snee brood en leg daarop 3 plakjes prosciutto. Strooi er wat pijpajuintjes op.
  • Beleg met een derde sneetje brood met daarop opnieuw kippenwit en peer.
  • Dek af met het vierde sneetje brood.
TIP:

Je hoeft de peer niet te schillen.

Reacties