Pasta uit het bos

Foto Cathy Van de Moortele
Ik vind dit zo'n echt gerecht dat me doet denken aan het bos. Niet dat ik zo vaak in het bos kom, maar de kleuren, de geur van de champignons en het spek...mmmm.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr spekblokjes
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 400 gr gemengde champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 250 gr korte macaroni of penne
  • 750 ml kippenbouillon
  • 150 gr diepvrieserwtjes
  • 250 gr ricotta
  • 1/2 zak rucola
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Bak de spekblokjes krokant in een hete pan.
  • Voeg de ui en champignons toe en laat ze kort meebakken.
  • Kook de penne gaar in de bouillon. Giet af en hou wat bouillon apart voor de afwerking.
  • Meng de penne onder het spek, samen met de diepvrieserwtjes en warm nog even door.
  • Werk af met de ricotta en rucola. 
  • Als de saus te dik blijkt, voeg dan nog wat van de bouillon toe. 
  • Kruid af met peper en zout.
  • Serveer de warme pasta met nog een toef rucola er bovenop.
TIP:

Je kan ook paprikareepjes gebruiken als je geen champignons lust.
De pasta kan ook gegaard worden in water. De bouillon geeft echter extra smaak aan het gerecht.
Liever geen spek? Snij dan een kipfilet in fijne reepjes en bak die in een beetje vetstof.
Ik heb een mengeling genomen van Parijse champignons en kastanjechampignons.

Reacties