Piepkuiken in de oven

Foto Cathy Van de Moortele
Nog nooit eerder klaargemaakt, maar wel al vaker in de winkel zien liggen. Het moest er van komen. Dit leek me anders wel een lunch om de vingers bij af te likken.

Wat hebben we nodig:
  • boter
  • olie
  • 2 piepkuikens
  • peper en zout
  • kipkruiden
  • 2 uien, gepeld en in 4 gesneden
  • 10 krieltjes, gewassen
  • 2 wortels, geschraapt 
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 tenen look, gekneusd
  • 2 laurierblaadjes
  • 1/2 bouillonblokje
  • 200 ml water, heet
  • 100 ml witte wijn
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Laat wat boter en olie smelten in een grote, zware pot (type Le Creuset).
  • Leg de piepkuikens voor je en kruid ze met peper en zout en kipkruiden aan beide zijden.
  • Bak de kuikens aan tot ze wat kleur hebben. Haal ze uit de pan.
  • Voeg de uien, krieltjes, wortels, rozemarijn, look, laurier en verkruimeld bouillonblokje toe aan de pot en roer goed om.
  • Leg de kuikens op de groentjes en giet het water en de wijn naast de kuikens.
  • Bak de kuikens 1u op 180°C met deksel.
  • Verwijder het deksel, verhoog de temperatuur naar 240°C en laat de kuikens nog even bakken tot ze mooi gekleurd zijn.
TIP:

Je kan de saus zeven en indikken en serveren bij de piepkuikens.

Reacties